Ohjeita ja evästystä kokeilijoille

Tälle sivulle kootaan ohjeita kokeilun osallistujille. Kokeilun aikana lisäämme vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin omalle sivulle, käy siis tsekkaamassa myös tämä sivu.

Laskurissa käytettävät datat

(tilanne 4.4.2017)

Sivulle tulee näkyviin Miilsin kautta syötettyjen aterioiden hiilijalanjäljet reaaliaikaisesti. Helenin sähkökulutustiedot päivittyvät Helenin järjestelmään noin päivän viiveellä, joten viivettä tulee myös Kotihiileen. Jätedatan pitäisi alkaa rullata tällä viikolla. Liikkumisen tiedot lisätään itse Oma Kotihiili -sivulta, paitsi Android-käyttäjät voivat kokeilla myös sovellusta. Kunhan alamme saada dataa sisään, pääsemme myös työstämään sen näkyvyyttä teille takaisin.
Lisäämme tietoja Oma Kotihiili -sivullesi sitä mukaa kuin sitä saadaan. Esimerkiksi Helenin palvelun kanssa toisinaan on viivettä (kuten juuri tänään). Samoin on matkustusdatan kanssa. Lisäämme laskuriin muutakin automatiikkaa ensimmäisen kokeiluviikon aikana, kuten myös vertailutietoja sitä mukaa kuin dataa alkaa kertyä. Kehitämme jatkuvasti myös Oma Hiilijalanjälkeni -osion ulkoasua, ja se voi nyt alussa näyttää hieman kolholta – kiitos kärsivällisyydestä! Myös sivujen tietoturvaan on tulossa kohennusta (https), samoin kirjautumistapa saattaa muuttua. Monenlaista kokeillaan, niin saamme runsaimman sadon tästä yhteisestä ponnistuksesta!

Palautteen antaminen ja yhteydenotto

Sivun kautta voi lähettää helpoimmin meille viestejä chatin kautta (oikeassa alakulmassa), mutta meidät tavoittaa myös viestilomakkeen kautta, sekä tekstarilla tai sähköpostitsekin. Somessa voi postaukset ja kuvat merkata hashtagilla #kotihiili. Facebookin käyttäjät voivat liittyä Kotihiili-ryhmään, laita liittymispyyntö osoitteessa https://www.facebook.com/groups/kotihiili/ 
Kokeilemme tarkoituksella useita yhteydenpitokanavia, säilytetään käytössä sitten ne toimivimmat.

Miilsin käyttö

Osallistujille on lähetetty kokeilun alussa Miilsin käytön ohjeistus pdf-muodossa, ja samat ohjeet voit ladata myös alla olevista linkeistä (pdf)